Mijn vision board 2014

Voor dit jaar was ik van plan om een vision board te maken. Het is iets later dan verwacht, maar ik heb 'm in de vakantie eindelijk afgemaakt. Een vision board is een bord waar je alles op plakt wat je wilt bereiken in een jaar. Denk daarbij aan doelen die je in leven wilt halen - zoals het behalen van je diploma, gezonder willen leven, een droombaan, liefde en geld. Het verschilt natuurlijk per persoon hoe je vision board er uitziet, en in dit artikel deel ik die van mij met jullie!

Wat heb je nodig om een vision board te maken? 

  • Fotolijstje of een canvas (ik heb een kleine canvas gebruikt van de Action, maar je kunt natuurlijk ook voor een grotere canvas gaan)
  • Tijdschriften of plaatjes van internet
  • (Leuke) scharen 
  • Lijm
Je kunt plaatjes op je vison board plakken, maar quotes zijn ook heel leuk én inspirerend. Ik heb ervoor gekozen om mijn plaatjes en quotes uit tijdschriften te halen, maar je kunt natuurlijk ook plaatjes uitprinten. Plaatjes kun je bijvoorbeeld halen van We heart it
Je pakt tijdschriften en kranten (of dus het internet) en knipt daar plaatjes uit die er bij passen. Stel je wil dit jaar je diploma halen, dan knip je allerlei plaatjes uit die met school te maken hebben, of motivatie quotes, zoals 'you can do it'. Iedere keer als je dan naar je vision board kijkt, krijg je er iedere keer meer vertrouwen in dat het je gaat lukken. En dat is eigenlijk de bedoeling van een vision board, super leuk toch?

Als je klaar bent met het maken van je vision board (zorg ervoor dat het bord zoveel mogelijk is opgevuld) hang je het bord op een plek waar je vaak naar kijkt. Bijvoorbeeld boven je bureau, naast je bed, bij je deur, etc. Je moet er zo vaak mogelijk naar kijken. Bewust, maar ook onbewust. Ik heb mijn bord nu op een plank in mijn kamer staan, maar misschien dat ik 'm later nog op een andere plek in mijn kamer hang. Iedere keer dat je het bord ziet, al is het in je ooghoek, neem je de beelden weer op. Je visualiseert het, iedere dag weer, hetgene wat je wilt bereiken. En langzaamaan zal je zien dat dingen uit gaan komen. Het is natuurlijk voor iedereen anders of je er in gelooft of niet, maar ik geloof er wel in. En als een doel niet uitkomt in het jaar waar je de vision board in maakt, dan is het altijd nog van toepassing op de rest van je leven!

Wat vind jij van mijn vision board? Heb/maak jij ook een vision board?