Cassis & Langres

Na een kort fotoverslag van Trier, Cannes, Grasse en Monaco, zijn nu de laatste twee plaatsen aan de beurt: Cassis en Langres! Cassis is een plaats én gemeente in het zuiden van Frankrijk en Langres is een stad in het oosten van Frankrijk. Beide plaatsen vond ik erg mooi (maar toch ook weer heel verschillend) dus ik kon het wederom niet laten om de foto's die ik er maakte te delen met jullie!

CASSIS - Op onze laatste dag in Zuid-Frankrijk bezochten we Cassis, dat is een plaats op zo'n 20 kilometer van Marseille. Wij bezochten de plaats op een zondag, maar dat betekent zeker niet dat er een rustdag is, want het was hartstikke druk! Niet alleen door de toeristen, maar we kwamen erachter dat die dag ook een soort feestdag was. Cassis is niet héél erg groot, maar wel erg leuk om even rond te lopen. Cassis heeft heel veel leuke, schattige winkeltjes die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Ook kun je natuurlijk naar het strand, maar wat wij hebben gedaan is een rondvaart! We hadden al veel gedaan in Zuid-Frankrijk, maar we hadden nog niet over de Middellandse Zee gevaren. Op de boot had je een heel mooi uitzicht over Cassis en andere natuurgebieden - die bestaan uit fjorden, zo mooi! Tijdens het varen zag je soms ook de prachtige helderblauwe zee, waar je ook visjes kon zien zwemmen. Ja, dit was echt geweldig.

LANGRES - De dag nadat we in Cassis waren geweest stonden we alweer vroeg op, omdat we op deze dag weer richting huis gingen. We zaten bijna de hele dag in de auto, toen we 's avonds rond een uur of zeven aankwamen op de overnachtingscamping, in Langres. Nadat we wat gegeten hadden gingen we nog even het stadje verkennen. Ik vond het stadje erg leuk, maar toch ook wel weer verschillend met Zuid-Frankrijk. We zijn langs een paar bezienswaardigheden gelopen, zoals het standbeeld van Denis Diderot (de hoofdbewerker van de allereerste Encyclopedie, hij is in Langres geboren).

Wat vind jij van de foto's die ik maakte in Cassis & Langres?