Review: Sleek Au Natural Eyeshadow Palette (Nude Collection)

Al een hele tijd geleden (iets langer dan een maand) liet ik jullie al een preview zien van mijn eerste Sleek palette, namelijk het Sleek Au Natural oogschaduwpalette uit de Nude Collection (klik hier om dat artikel te bekijken). Toen ik zag dat Sleek weer met een nieuwe collectie was gekomen, was ik gelijk al erg enthousiast. Dit ben ik eigenlijk bij elk palette waar Sleek mee komt, maar omdat ik heel erg van nude kleurtjes hou, wilde ik dit palette wel erg graag hebben. Sommige mensen zijn erg postief over dit palette, maar andere mensen houden er wat minder van. En vandaag lees je wat ík er van vind!

Ik heb het palette besteld op Boozyshop voor €7,95 (goedkoop!), maar ook kun je Sleek kopen op andere webshops, bijv. via Enchantra. Ik heb geen foto's van het pakketje, omdat ik samen met m'n zusje wat besteld had en het pakketje daardoor heel snel open was (haha). Maar in ieder geval, het was verpakt in een pakketje (van papier) met daarin een roze plastic tasje (standaard bij iedere bestelling die je doet bij Boozyshop, erg leuk!), met daarin het Sleek palette met nog bubbeltjespapier eromheen. Dit vind ik erg fijn, want zo is er geen oogschaduw kapot gegaan. Hierboven zie je ook nog het doosje die om het palette heen zit. Ik vind het doosje erg leuk en handig, zo kun je je Sleek palette sneller ergens mee naar toe nemen. Verder vind ik 'm niet zo bijzonder, hij is gewoon van karton en de belangrijkste dingetjes zoals de naam, ingrediënten (op de achterkant) etc. staan er op.

Ik kon de verpakking van het palette zelf niet heel goed op de foto krijgen, maar uiteindelijk is het me toch gelukt. Zoals bij ieder oogschaduwpalette van Sleek is de bovenkant van het doosje mat, maar het logo van Sleek is glanzend en de letters van het palette ook. Lekker simpel, maar ik vind het aan de andere kant ook wel iets chics hebben, je kunt er niet aan zien dat je er maar €7,95 voor hebt betaald...

Als je het doosje opent, zie je dit. Er zit een plastic papiertje overheen waar de namen op staan. Dit vind ik best handig, maar eigenlijk gooi ik 'm toch snel weg, omdat ik dat irritant vind om 'm steeds weer uit het doosje te halen als ik het palette wil gebruiken. Voor de gene die het niet goed kunnen zien op de foto, zie je de namen van boven naar onderen en van links naar rechts: Nougat, Nubuck, Cappucino, Honeycomb, Toast, Taupe, Conker, Moss, Bark, Mineral Earth, Regal en Noir.


Sorry voor de vele foto's hierboven, maar ik kon er echt niet tussen kiezen. Ik vind ze allemaal zo mooi! 

Dit zijn dan de kleuren, prachtig! In het palette zitten 12 oogschaduwkleurtjes, voornamelijk mat, maar er zitten ook een paar kleurtjes bij met shimmer. De eerste zes tinten zijn vrij nude en licht, en alleen de laatste heeft shimmer, de rest is helemaal mat. De laatste zes kleuren zijn vrij heftig en donker, met shimmer en mat door elkaar heen. Niet echt nudekleuren, maar wel aardetinten en dit vind ik ook wel erg mooi. Er zit ook een oogschaduwapplicator bij, maar deze gebruik ik vrijwel nooit, kwasten vind ik veel handiger en fijner werken.

 Nougat, Nubuck, Cappucino, Honeycomb, Toast, Taupe, Conker, Moss, Bark, Mineral Earth, Regal en Noir.

Van links naar rechts: Nougat, Nubuck, Cappucino, Honeycomb, Toast, Taupe.

Hmm, ik weet niet echt wat ik van deze eerste rij moet zeggen. Ik wist dat nude kleurtjes + mat niet zo'n geweldige pigmentatie zou zijn, maar dit... Nee, hier ben ik niet zo tevreden over. Het was een hel om foto's hier mee te maken, want of: je zag het niet goed door de niet zo'n goede pigmentatie, of: de foto was bewogen door een onbekende reden. Van de kleuren uit de eerste rij vind ik Taupe, de laatste kleur met de shimmers, dan toch het mooiste. Deze gebruik ik nog best vaak in ooglooks, omdat dit gewoon een erg mooie shimmer, gouden kleur is. De rest gebruik ik nauwelijks, gewoon doordat ik het pigment niet erg fijn vind. Af en toe gebruik ik Nougat als highlighter bij mijn wenkbrauwbot en binnenste ooghoek, maar dat is het dan ook. Op naar de tweede rij, hopelijk is het pigment hier wat beter...

 Van links naar rechts: Conker, Moss, Bark, Mineral Earth, Regal en Noir.

...En dat is de tweede rij gelukkig! De foto's lukten hier een stuk beter, gewoon omdat de pigmentatie hier véel beter is, wat ik ook gewoon verwachtte bij dit palette. Zoals ik zei bevat de onderstij rij meer aardetinten dan nude tinten, maar dit maakt me niet zoveel uit, omdat ik hier ook erg van hou. Ik gebruik alle kleurtjes van de tweede rij wel, soms in combinatie met een nude kleur van de eerste rij, zodat mijn ooglook niet te heftig word (bijv. voor school).

Ik ben blij dat de tweede rij veel meer pigment bevat, want ik vind het wel erg jammer van de eerste rij. De foto's die ik heb gemaakt zijn zonder basis, dus misschien zou het daar ook aan liggen, maar dat denk ik niet. Maar als je toch erg van nude -en aardetinten kleurtjes houd, zou ik dit palette je wel aanraden. Als je een nude kleur van de bovenste rij combineert met een wat donker kleurtje uit de onderste rij, kan dat toch wel voor een erg mooi effect zorgen...

Heb jij het Au Natural palette van Sleek ook en wat vind je ervan? Zoniet, wat is jouw favoriete palette van Sleek? Heb je er geen, welke zou je dan graag willen hebben?

Liefs, Myrthe.

14 opmerkingen:

 1. Wauw, de tweede rij is echt super gepigmenteerd! Echt een mooie palette! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooie palette :) heb er geen een maar vind ze er wel echt super uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar goed dat de tweede rij wel zo mooi is!
  Heel mooi palette.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. DAt zijn echt leuke kleurtjes, ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Gabriella

  Ja, dat vind ik ook! De pigmentatie ziet er ook bij elk palette wel erg goed uit. Wel erg jammer dan van de eerste rij van dít palette...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Laura

  Ja, dat vind ik ook! Als de tweede rij ook zo slecht gepigmenteerd was, zou ik dat wel erg jammer vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi palette is dat zeg! Bedankt ook voor je comment. Leuke blog heb je. Ik ga je volgen! liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Naomi

  Dankjewel voor je lieve reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supermooi! Die nude kleurtjes lijken me erg fijn.

  xx♥

  BeantwoordenVerwijderen