Catrice LE FeMale Cream To Powder Blush

Deze blush zagen jullie ook al in mijn mini shoplog van een paar week geleden. Hij zit in de FeMale LE collectie van Catrice die momenteel nog in de winkels ligt. Ik hoefde niet lang te twijfelen, omdat ik al heel lang een goede (maar niet al te dure) creamy blush zocht en deze van Catrice leek mij daar perfect voor! Maar, het rare is dat ik al enkele reviews heb gelezen over de FeMALE collectie, maar geen één over deze blush! Nu ik even google zie ik wel een paar reviews staan, maar helemaal niet zo veel. Jammer, maar daarom is het natuurlijk wel leuker om te reviewen i.p.v. dat er al tig reviews over dit product op het net staan.


De verpakking vind ik mooi, de blush komt in een strak doosje en zoals bij ieder product van Catrice kun je er niet aan zien dat het product eigenlijk heel budget is. Pluspunt!

 Ik heb de blush in C01 A Woman's World (er zijn geen andere kleuren verkrijgbaar in de collectie), bevat 3,5 gram en is 12 maanden houdbaar. Dit zegt Catrice over de blush:

'Een perfect contrasterende combinatie van romig en mat: feMALE Cream to Powder Blush. De blush kan dankzij de romige textuur probleemloos worden aangebracht met de vingers. De textuur wordt eenvoudig verspreid, voelt zijdezacht aan en geeft een poederachtig effect op de wangen. Voor een fris, natuurlijk accent.'

Eerst wist ik niet zo goed wat Catrice bedoelde met 'Cream To Powder', maar Catrice beweert dus dat als je de blush aanbrengt, hij verandert in poedervorm. Klinkt raar, maar het is toch echt zo!

Grappig detail: op de blush zelf zitten 'druppeltjes', ziet er tof uit! Ik weet niet of dit ook de bedoeling was (mijn zusje heeft deze blush namelijk ook en daar zitten nauwelijks druppeltjes op), maar ik vind het er wel erg leuk uitzien. Het gaat er natuurlijk wel af als je er over heen weegt, dat is wel jammer.

De swatch! Ik vind dat de blush een mooie pigmentatie afgeeft, maar het is ook weer niet súper ofzo. Wel vind ik het fijn dat je de kleur kunt opbouwen, zodat je voor een naturelle kleur op je wangen kunt gaan, maar ook voor wat zwaarder. Catrice heeft ook helemaal gelijk met de naam 'Cream to Powder', want ik heb echt het idee dat als ik de blush net op mijn wangen heb gesmeerd, ik een blush in poedervorm uitsmeer. Heel raar, maar de substantie is dan ineens heel anders geworden!

Full face! je ziet de blush misschien niet supergoed zitten, maar daar hou ik dan ook niet van. Gewoon lekker naturel, that's me! En dat is nou ook de reden waarom ik eerder voor cream blushes ga dan voor blushes in poedervorm: je kunt zelf bepalen hoeveel blush je op je gezicht gebruikt en zo kun je het dus mooi opbouwen. Een andere reden is dat de blush ook nog eens langer blijft zitten. Hier merk ik ook echt verschil in, na een lange dag school zit mijn cream blush er beter op, dan dat ik een poederblush heb gebruikt die dag.

Q: Wat vinden jullie fijner, een cream blush- of poeder blush?