Trendspotting | Loom armbandjes

Het wordt steeds populairder, loomen! In mijn 'random loves' artikel van deze week had ik het er al kort over, maar ik beloofde ook om nog een apart artikel erover. Een tijdje geleden kocht mijn moeder de starterskit en daarom besloot ik om het loomen ook maar een kans te wagen. En inmiddels heb ik al een boel verschillende armbandjes gemaakt!

Dit zijn alle armbandjes van mij. Verder heb ik ook nog een boel armbandjes gemaakt voor andere mensen, haha! Ik ga in dit artikel overigens niet uitleggen hoe je de armbandjes kunt maken, omdat dat veel te moeilijk is om uit te leggen. Daarom verwijs ik jullie ook naar YouTube, want van een video leer je veel meer dan een stukje tekst. Ik heb al mijn armbandjes gemaakt met hulp van Eveline Maureen op YouTube, zij legt het echt heel goed uit!

IJsje

Met de gekleurde elastiekjes kun je niet alleen armbandjes maken, maar ook figuurtjes! Hier zie je twee ijsjes. De linker heb ik zelf gemaakt en de rechter heeft een vriendin voor me gemaakt. Hoe schattig?!

Visgraat armband
Het eerste armbandje die ik probeerde te maken, was de visgraat armband. De linker armband op de foto heb ik gekregen van een vriendin, en de twee ernaast zijn de eerste twee die ik heb gemaakt. In het begin vond ik het nog wel wat lastig, maar als je eenmaal begrijpt hoe het werkt maak je zo nog een paar armbandjes.

Lacey Zee armband
Toen ik het maken van de visgraat armband onder de knie had, besloot ik om iets moeilijkers te proberen. Het werd de lacey zee armband, want die vond ik er zo gaaf uitzien! Ook deze armband is in het begin wat lastig, maar aangezien je steeds hetzelfde doet heb je ook dit zo onder de knie.

Rosegarden armband
Nadat ik de lacey zee armband ook zonder moeite kon maken, wilde ik iets anders en koos ik voor de rosegarden armband. Dit is de armband waar ik tot nu toe het langst aan heb gezeten, want halverwege wilde het niet helemaal lukken. Uiteindelijk is het me toch gelukt, yay! Hier ben ik heel erg blij mee.

Triple Link Chain armband
En dit is alweer de laatste armband die ik heb gemaakt. Deze ziet er eigenlijk moeilijker uit dan het is om 'm te maken. De bedoeling van de armband is eigenlijk dat het een soort regenboog wordt, maar aangezien ik niet alle kleuren heb voor een regenboog, heb ik de leukste kleuren die ik had gebruikt. En ik vind het het resultaat erg tof!

Als je nog niet aan loomen bent begonnen, zou ik het zeker een kans geven. In het begin is het meestal wat lastig en ben je met een armbandje wel ongeveer één uur bezig, maar als je het eenmaal snapt ben je er maximaal een halfuurtje mee bezig. Het kost dus véél minder tijd als dat je bijvoorbeeld een armbandje maakt van draad. Ook vind ik het heel fijn dat je de armbandjes nauwelijks voelt, want daar kan ik me bij andere armbandjes snel aan irriteren. Het is ook erg leuk om te doen als je niets te doen hebt in de vakantie. Naast armbandjes ben ik van plan om nog meer figuurtjes te maken, want dat is bijvoorbeeld erg leuk om aan je sleutelhanger te hangen.

Elastiekjes voor het maken van loom armbandjes kun je trouwens nu bijna overal wel kopen. Bijvoorbeeld in een voordeelshop, maar ook wel bij de Intertoys of een andere speelgoedwinkel, zoals de Bart Smit. Misschien dat Action het ook wel heeft, maar dat weet ik niet zeker.

Wat vind jij van mijn loom armbandjes? En heb jij het loomen al geprobeerd?