What to do on a lazy day / masker time!


Tijdens de school/werk tijden zeur je dat je het te druk hebt en heel erg verlangt naar vakantie, maar in de vakantie heb je soms weer last van verveling. Wat kun je nu het beste doen op een luie dag en je niet weet wat je moet doen? Juist ja, masker time! Neem je gezicht even lekker onder handen en geef het een oppepper met heerlijke verzorgingsproducten. Je kunt dit heel uitgebreid doen, maar als je ook weer niet zoveel tijd hebt kun je het ook in 15 - 20 minuten doen. Lees maar snel verder op de volgende pagina hoe ik dit doe en welke producten ik er voor gebruik...


Oke, laten we beginnen met een schoon en gereinigd gezicht...


... zoals dit! Je gezicht 's ochtends reinigen met tonic / reinigingsmelk is echt nodig, zo haal je de resten make-up die er nog op zitten (er blijft namelijk altijd wel wat zitten, ook als je het die avond daarvoor hebt gereinigd) er af en ook is het gewoon beter voor je huid.


Daarna ga ik aan de gang met een neusstrip, deze heb ik van Action en zit in een pakje (volgens mij voor maar €1) met 5 andere neusstrips. Heel budget dus! Toch vind ik de neusstrip erg fijn in gebruik, ik heb ook echt het idee dat de neusstrip wat doet, je voelt je neus helemaal tintelen (hoe raar dat ook klinkt, haha)!

Am I not sexy? ^^ 

De neusstrip is heel gemakkelijk aan te brengen, je hoeft alleen maar je neus wat nat te maken met een washandje (of je handen, wat je zelf fijner vind) en dan de neusstrip (goed!) op je neus te plakken met de plakbare kant (maar, dat laatste lijkt me wel logisch). Vervolgens maak je de neusstrip nog wat nat zodat je zeker weet dat ie' goed blijft zitten.


De neusstrip moet zo'n 10 - 15 minuten blijven zitten, dus ik zet de timer op 10 minuten. Het masker hoeft maar 3 - 5 minuten op mijn gezicht te blijven zitten, dus die breng ik na die 10 minuten op mijn gezicht aan.


Ik gebruik de 4 in 1 cleansing cream van Essence als masker, die als facewash kan gebruikt worden, maar ook als masker. En ik gebruik 'm dus voor dat laatste! Ik breng het masker aan met een foundation kwast van de Hema, wat ik zelf een stuk prettiger vind.


De 4 in 1 cleansing cream kost €2,29 voor een pot van 150 ml, ook heel budget dus! Volgens mij heb ik 'm destijds zelf in de aanbieding gekocht, voor maar €1! Maar, dat weet ik niet meer helemaal zeker, haha ;-)


De substantie van de/het facewash / masker lijkt wel wat op klei, maar het uit smeren gaat wel heel erg makkelijk. Als je het wat meer uitsmeert (en goed kijkt!) zie je ook wat blauwe en rode scrubdeeltjes zitten, dus de huid wordt ook nog eens lekker gescrubt!


En klaar om te beginnen! Haar overeind (staart in), zodat er niets in m 'n haar komt en kwast in m'n handen.


En zo ziet dat er dan uit, prachtig hè?! De timer zet je nu op 5 minuten zodat het masker en de neusstrip helemaal kunnen opdrogen.


Na die 5 minuten is alles opgedroogd en kun je alles (eerst het masker, dan de neusstrip, of andersom natuurlijk, maar dat ligt aan jou, wat je zelf het fijnste vind) er af halen. Het masker haal ik eraf met een washandje. Je kunt nu eventueel nog wat dagcrème gebruiken, maar dit doe ik niet, mijn huid voelt zo ook al heerlijk zacht aan!

En zo doe ik dat. Heel simpel, maar na afloop voelt je huid (die van mij dan) heerlijk zacht aan, wat ook nog wel even zo blijft. Het masker zelf vind ik helemaal prima, maar als ik een paar andere reviews lees, is dit geen aanrader voor gevoelige huidjes. Jammer, maar mijn huid kan 'm prima hebben! De neusstrip vind ik ook heel fijn, heerlijk om af en toe eens te gebruiken.

Doe jij dit ook wel eens, je huid even oppeppen met een maskertje / neusstrip? En welk masker is jouw favoriet?