Mijn Pixum canvas met de Eiffeltoren

Een tijdje geleden bestelde ik een canvas bij Pixum, een hele leuke en handige site waar je onder andere fotoboeken, kalenders en zoals mij, canvassen kunt kopen. Het leek me altijd al erg leuk om een canvas op te hangen in mijn kamer, het staat toch wel heel erg mooi en het geeft ook wel een leuk sfeertje. Benieuwd wat ik van het resultaat en van Pixum vind, lees dan snel verder op de volgende pagina.

Ik heb voor een canvas gekozen, omdat me dat wel heel mooi leek in mijn kamer. Ik heb al wel een paar dingen (zoals posters of tasjes) aan de muur hangen, maar zo'n canvas leek me toch ook wel heel leuk om er neer te hangen.

Als je naar Pixum.nl gaat, zie je allerlei kopjes staan, zoals 'fotoboek', 'posters en canvassen', 'foto kalenders' en meer. Heel handig, want als je net zoals mij een canvas wil bestellen, klik je op 'posters en canvassen' en kun je gelijk beginnen. Heel overzichtelijk, daar hou ik van!

Het systeem van Pixum is heel handig, hierboven zie je in een paar stappen wat je moet doen. 1: Klik op 'nu beginnen' als je een poster/canvas/iets anders wilt maken. 2: kies een foto uit die jij leuk vind. Je kunt zelf een foto uploaden vanaf je computer of een foto kiezen die al op de site staat. Dat laatste is wel iets duurder, je betaald dan voor de foto €10 of meer. 3: Als laatste kies je een formaat uit die jij het mooist vind bij die foto. Je kunt voor 2:3, 3:4, panorama, vierkant of standaard gaan. 4: als je dat hebt gedaan en je vind het resultaat goed/mooi (je kan ook op 'bekijk in woonkamer' klikken om te kijken of de canvas/poster mooi lijkt in de woonkamer), dan kun je 'm bestellen!

Ik had zelf echt geen idee wat voor foto ik moest kiezen. Ik wist wel dat ik heel graag eentje wilde met de Eiffeltoren (of gewoon iets met Parijs) erop, omdat ik dan iedere keer weer terugdenk aan de mooie tijd in Parijs (ik was er in de zomer van 2012). Uiteindelijk heb ik gekozen voor deze foto. Ik vind het mooi dat de Eiffeltoren oranje is en alles eromheen zwart/wit, omdat zo de Eiffeltoren extra benadrukt wordt. En daarnaast heb ik ook een kamer met warme kleuren (oranje, rood etc.) dus daar paste deze foto ook nog eens heel goed bij! Ik koos voor een vierkant formaat, die van 30x30. Ik wilde natuurlijk wel dat de Eiffeltoren er helemaal opkwam, dus dan was vierkant de beste keuze.

Zoals ik al zei kost een foto die je van Pixum hebt gehaald wel geld, dus hier moet je wel om denken. Vorig jaar heb ik zelf ook veel foto's gemaakt van de Eiffeltoren, en hoewel dit niets koste, ben ik toch voor deze foto gegaan, omdat ik 'm scherper vind en ik de plek van de foto ook erg mooi vind. Mijn canvas koste zelf €23,99, maar met de foto die €10,- koste, dus €33,99. Ik vind het dan niet eens zo erg dat de foto ook nog geld koste, omdat €34,- helemaal niet duur is voor zo'n canvas waar je (als het goed is) nog heel lang plezier van hebt. Je moet ook verzendkosten betalen, als je een formaat hebt gekozen worden deze gelijk voor je uitgerekend bij de 'kassa'. Bij mij waren de verzendkosten €6,-.

Dan nog wat over de bestelling zelf. Op de site staat dat de levertijd voor een canvas 5 werkdagen (productietijd) + 2/3 werkdagen (verzendtijd) is, dus dan kom je ongeveer uit op een week. Dit klopt, want ik bestelde de canvas op een woensdag en kreeg 'm precies een week erna binnen, op de woensdag erna. Dat is altijd fijn! De canvas zat goed verpakt in plastic en vervolgens weer in een kartonnen doos en was daarom ook goed aangekomen. Naast de canvas zaten er in het pakketje ook nog wat houtjes, die je kunt gebruiken om de canvas wat rechter te spannen, als dat nodig is. Daarbij zat ook nog een briefje met een korte handleiding.

Al met al ben ik heel blij met mijn canvas van Pixum, ik ben er dan ook heel blij mee. Ik vond het alleen heel moeilijk om een foto te kiezen, that's all haha! Ik heb mijn canvas al een plekje gegeven op mijn kamer en vind het toch wel erg mooi staan in mijn kamer.

Heb jij ook een canvas in je kamer hangen?