Back to School tag

Bij Lisa (Fabulies op YouTube) zag ik een hele leuke tag, namelijk de back to school tag. Aangezien ik bijna weer naar school moet leek het me ook leuk om deze tag te doen. Ik doe de tag niet net zoals Lisa in een filmpje, maar ik ga schrijven (dit leek me ook wel leuk). De tag bestaat uit twaalf vragen over school, so let's go! 

1) Naar welke klas ga je? - ik ga na de vakantie alweer naar 4 Havo! Ik heb twee profielen, namelijk C&M (Cultuur en Maatschappij) en E&M (Economie en Maatschappij). 

2) Wat is je minst favoriete vak en meest favoriete vak van school? - Mijn minst favoriete vak zijn natuurkunde (vooral die!!) en scheikunde. Ook biologie vind ik totaal niet boeiend. Gelukkig heb ik al deze drie vakken volgend jaar niet meer, me is happy! Ook haat ik gym heel erg, bah. Maar als ik er één moet kiezen ga ik toch voor natuurkunde. Mijn meest favoriete vak is geschiedenis, niet alles daarvan vind ik boeiend, maar het meeste wel en ook vind ik dit leuk om te leren (voorbeeld: voor natuurkunde leer ik 10 uur en ik haal een 5 en voor geschiedenis leer ik één uurtje en ik haal een 8). 


3) Wanneer moet je weer naar school? - 26 augustus! Over een weekje zit ik dus alweer op school.

4) Hoe laat word je wakker? - ik zet mijn wekker meestal om 6:15/6:30 en dan ga ik er meestal om 6:30/6:45 uit. Ik word dus meestal om kwart over  óf half 7 wakker. 

5) Hoelang doe je erover om je klaar te maken voor school? - één uur. Als ik wakker ben doe ik mijn pyjamabroek aan en dan ga ik gelijk naar beneden. Ik doe ongeveer een halfuurtje over ontbijten plus mijn brood smeren etc. voor school. Daarna doe ik mijn make-up en haar en kleed ik me aan en poets ik mijn tanden, ook hier doe ik in totaal een halfuur over.


6) Waar heb je zin in dit jaar? - als we een week weggaan! Ik hoop zó dat we dit jaar voor Londen kunnen kiezen want daar wil ik echt nog heel graag heen. En anders naar een ander land/stad, het wordt sowieso wel leuk en gezellig denk ik. 

7) Waar koop jij je schoolspullen? - meestal koop ik het overal en nergens, maar dit jaar heb ik bijna alles bij de Hema gekocht. Ik vind de schoolcollectie van dit jaar van Hema gewoon zó leuk. Ook heb ik enkele school dingen bij de Action gekocht. 


8) Broek of rok? - Ik ben gek op mijn skater skirt en high-low rok, maar voor school kies ik toch echt een broek. Veel comfortabeler en je hoeft niet te letten of alles wel goed zit. 

9) Rugzak of handtas? - een rugzak! Ik heb een van Eastpeak met bloemetjes en deze vind ik geweldig. Een schoudertas/handtas is misschien mooier, maar dit vind ik totaal niet handig, er past lang niet zoveel in als in een rugzak en je sjouwt er alleen maar mee. En ik doe mijn gym tas altijd in een apart vak in mijn rugtas, en dat kan niet met een schoudertas.   


10) Drie musthaves voor school - zo'n inklapbare spiegel én borstel in een, die zijn zo handig voor als je haar niet meer zit door het fietsen, daarnaast een lipbalsem (ik heb er altijd wel minimaal een in mijn etui zitten) en als laatste mijn iPod. 
 
11) Beste tip voor school - Lisa zei het ook al, en ik ben het helemaal met haar eens dat ik 'm ook noem: maak je huiswerk gelijk in de les! Dit deed ik vorig jaar ook en het is zó handig. Ik hoefde vorig jaar na school nauwelijks huiswerk te maken omdat ik dat al af had, super handig. 


12) Welke agenda heb je? - deze (hierboven) van de Hema! Hij is heel overzichtelijk, maar ook weer niet te saai (ik zou bijvoorbeeld geen agenda kunnen hebben met alleen maar witte bladzijden en zwarte tekst), ik vind 'm super! En stiekem kan ik ook niet wachten totdat ik 'm kan gebruiken. Hij koste €6,95, voor als je 'm wil kopen. 

Wanneer moet jij weer naar school/werk?