Herfsttrends 2013

Ruik je het al als je 's ochtends naar school fietst? Hoewel we over de temperatuur en het zonnetje nog weinig te klagen hebben, staat de herfst klaar om haar intrede te doen. Jammer van de zomer, maar wel een goede reden om een nieuwe outfit te shoppen. Zo aan het begin van het schooljaar profiteer je van studentenkorting bij veel winkels. Wij laten je zien wat er deze herfst niet mag ontbreken in jouw kledingkast.

Trendkleuren
Wie al wat najaarscollecties heeft bekeken, is waarschijnlijk opgevallen dat de kleuren deze winter behoorlijk ingetogen zijn. We zien veel, heel veel, zwart. Gecombineerd met wit, crème en grijs geeft dit een sober, maar stijlvol beeld. Om toch een beetje kleur in je kast te krijgen, shop je dé trendkleur van 2013: bordeauxrood, ook wel burgundy genoemd. Een andere hippe kleur is emerald (zeegroen). Wil je echt opvallen? Op de catwalks zagen we veel roze winterjassen. Niemand die jou meer over het hoofd ziet!

Schoenen
Vorig jaar liepen we al massaal op enkellaarsjes en dat blijven we dit jaar gewoon lekker doen. Bij iedere schoenenwinkel vind je wel een paar modellen, voornamelijk met een stevige blokhak. Die is weer helemaal terug, en niet voor niets. De hak is niet te hoog, zodat het vrouwelijk staat, maar toch lekker loopt en bovendien lekker stevig. Geen gewiebel op gladde herfstblaadjes! Ga je liever hakloos door het leven? Koop dan een paar kekke loafers, al dan niet met plateauzool.


Sweaters
Goed nieuws: een comfortabale sweater is superhip, dit najaar. Het is er nu nog een beetje te warm voor, maar over een maandje ben je blij met een lekkere snuggle-up trui. Het mag lekker speels zijn: printjes van Bambi, Betty Boop of gekke teksten fleuren het modebeeld op. Om het toch een beetje volwassen te houden, combineer je zo'n baggy sweater met een strakke minirok, panty en enkellaarsjes.

Printjes
Zouden we er ook nog vanaf komen, die dierenprintjes? Als het aan modeontwerpers ligt, voorlopig niet. In ieder warenhuis en elke kledingwinkel vind je wel iets met kekke pantervlekken. Dit najaar vooral uitgevoerd in zwart-wit, waardoor het toch stijlvol blijft. Andere hippe prints zijn de Schotse ruit en polkadots. Mixen en matchen mag!


Gastartikel, geschreven door Uit Met Korting