Essence Blush Up! Powder Blush

Hebben jullie de ombre blush al gespot in het vaste assortiment van Essence? Vast wel, want de blush ligt al een tijdje in de schappen. Al eerder hadden budget merken zoals Catrice een ombre blush in een LE (!!) collectie, maar aangezien dat zo populair was waren die snel uitverkocht. Nu heeft Essence sinds een tijdje - eindelijk - een ombre blush die ook daadwerkelijk in het assortiment blijft. Ik kreeg de blush voor mijn verjaardag van een vriendin, en nu heb ik alle tijd gehad om te kijken of de blush mij bevalt. Kijk je mee?

De blush is er in twee kleuren. Ik heb 10 heat wave (naar mijn mening de mooiste), maar er is ook nog een andere ombre blush, namelijk 20 Pinky Flow. Beide blushes vind je in het tweede schap van Essence. De verpakking van de blush is niet zo speciaal. Dat heeft ook wel wat, want zo valt de blush natuurlijk extra op!

De blush bevat drie warme kleuren. Van links naar rechts zijn dat oranje, koraal- en roze. Ik vind de kleuroverloop van de blush er heel gaaf uitzien, het doet me heel erg denken aan de zomer.

Hierboven zie je de drie kleuren los van elkaar geswatcht. Zoals je ziet heeft de blush een mooie pigmentatie. Ik heb de kleuren wel een paar keer over elkaar heen gebracht, dus je kunt deze blush heel goed opbouwen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de kleuren los van elkaar aan te brengen (zodat je een echt ombre effect krijgt), maar ik kies ervoor om alle kleuren in één keer aan te brengen, dat vind ik het mooiste.

En zo ziet dat er dan uit! Een mooie natuurlijke peachy kleur. Hier heb ik de blush niet heel heftig aangebracht, dit vind ik persoonlijk het mooist ogen. Als je met een (grote) blush kwast door alle drie de kleuren gaat, zie je de koraalkleur er nog het best in. Hoewel ik de blush prachtig vind, zie ik ook een klein minpunt. De blush is namelijk erg poederig, waardoor de blush snel vervaagt en daarom niet een lange dag overleeft. Je zou de blush natuurlijk halverwege de dag opnieuw aan kunnen brengen, maar daar moet je ook net aan denken/de tijd voor hebben. Doordat ie' zo poederig is, moet je ook goed uitkijken met het aanbrengen ervan. Het gebeurt snel dat je teveel aanbrengt, en dat zou jammer zijn.

Verder vind ik het echt een top blush - al helemaal voor de prijs. Alleen al in de verpakking zit ie' er prachtig uit, en dat maakt de blush ook zeker waar op de wangen. De warme kleuren ogen heel erg mooi op je gezicht, het ziet er heel natuurlijk en zomers uit!

Essence Blush Up! Powder Blush 10 Heat Wave €3,59 

Wat vind je van deze ombre blush van Essence?