Tip | Chapter One van Ella Henderson

Ik ben zelf niet iemand die alle talentenshows volgt op tv, maar ik vind het zo af en toe wel leuk om te kijken wie er allemaal mee doet. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. En dan vooral in Engeland en Amerika, want daar komen zoveel geweldige zangers en zangeressen voorbij! Toen ik in de tweede klas zat (in 2012) kwam er ook zo iemand voorbij bij The X Factor UK: Ella Henderson. Vanaf haar auditie was ik geobsedeerd met haar stem, waar ze een prachtig zelfgeschreven (!) liedje zong. Ook alle liedjes die ze in de liveshows zong, zong ze zó mooi. Ik vond het dan ook heel erg jammer dat ze er ineens uit ging en op de zesde plek eindigde. Maar, nu is ze terug met haar eerste album.

Haar eerste album heet Chapter One en is officieel sinds 13 oktober (maandag) uit. Je kunt de liedjes makkelijk luisteren via Spotify (gratis!) en het album is bijvoorbeeld te bestellen op bol.com (klik). Hierboven kun je alvast 30 seconden per liedje luisteren. Het 'normale' album heeft 13 nummers en op de deluxe versie staan 18 liedjes.

Ik heb de liedjes inmiddels allemaal al meerdere keren geluisterd, en er zit geen één liedje bij die ik niet mooi vind. Misschien wel leuk om te weten is dat Ella al voor X Factor haar eigen liedjes schreef en ook aan dit album alle liedjes heeft (mee)geschreven. Mijn favoriete liedjes zijn Empire, Yours, Pieces, Billie Holiday en 1996. Tja, kiezen is té moeilijk.

Kende jij Ella Henderson al?